25 maart 2005
8 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 3 goudrenetten
  • 3 eieren
  • 1.5 kopje bulgaarse yoghurt
  • 7 afgestreken eetlepels suiker
  • 17 afgestreken eetlepels bloem
  • 1.5 zakje gedroogde gist
  • klontje boter

Variatietips

  1. Een toef slagroom maakt de appeltaart helemaal af.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2
Klop de eieren samen met 4 eetlepels suiker. Roer er de bloem, de gist en de yoghurt door.

Stap 3
Vet een ronde bakvorm in en giet het beslag hierin.

Stap 4
Schil de appels en snijd ze in 6 partjes. Leg de partjes op het beslag zonder ze aan te drukken.

Stap 5
Strooi de rest van de suiker eroverheen en verdeel er ook wat flintertjes boter over.

Stap 6
Zet de bakvorm in de oven en laat de taart ongeveer 25 minuten bakken. Laat de taart afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Variatietips

  1. Een toef slagroom maakt de appeltaart helemaal af.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten