• 26 oktober 2005
  • 2 personen
  • 70 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr verse asperges
  • 200 gr gekookte ham
  • 1.25 dl melk
  • 1.25 dl kookvocht van de asperges
  • 1 eetl bloem
  • 1 eetl boter
  • 100 gr geraspte Emmenthal of Gruyere

Bereiding


Stap 1
Kook de asperges. Laat ze uitlekken en leg in beboterde ovenschaal.Snij de ham in reepjes en strooi over de asperges.Kaassaus: Maak een roux met de boter, melk, bloem, kookvocht en melk. Breng op smaak met peper, zout en een beetje paprikapoeder. Laat al roerend +/- 5 min zachtjes koken. Roer de kaas door de saus. Schenk de saus in de ovenschotel. Laat +/- 20 min in een voorverwarmde oven kleuren.

Variatietips

  1. Je kan i.p.v asperges ook prei gebruiken of witloof
‹ Terug