Ingrediënten

  • 500 gr vastkokende aardappelen
  • 2 grote uien
  • 250 gr spekblokjes
  • 4 hardgekookte eieren
  • peper en zout
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • sour cream
  • verse knoflooksaus
  • paar lepels halfvolle mayonaise

Bereiding


Stap 1
Schil de aardappelen en snijd ze in heel kleine dunne plakjes. Kook ze daarna in wat bouillon tot ze beetgaar zijn. Afgieten maar de bouiilon opvangen.Alles laten afkoelen. Snijd de eieren in dunne plakjes met de eiersnijder en snijd de uien in heel kleine stukjes en bak ondertussen de spekblokjes goed uit. Voeg de uien, eieren, spekblokjes en de uitgeperste knoflook bij het aardappelmengsel, schep er wat lepels bouillon overheen en roer voorzichtig door elkaar. Doe in een schaal de sour cream, knoflooksaus en de mayonaise en roer dit goed door elkaar tot een gladde saus en voeg toe bij de salade, goed door elkaar mengen en anderhalf uur in de koelkast laten afkoelen. Garneren met in de lengte gesneden augurken oliven en evt wat radijsjes.

Variatietips

  1. Lekker met warm stokbrood.
  2. Je kan er ook nog wat ham of gerookte kip doorheen mengen.
‹ Terug