• 18 juni 2005
  • 4 personen
  • 120 minuten

Ingrediënten

  • 1.5 kg watermeloen (geschild zonder pit)
  • 2 sinaasappels
  • 2 groene of gele citroenen
  • 1 vanillestokje
  • fijne suiker (af te wegen)
  • 2 el gewone azijn

Bereiding


Stap 1
Maak al het fruit gebruiksklaar. Schillen, pitten verwijderen en in stukjes snijden.

Stap 2
Doe al het fruit in een kookpot en doe er een opengesneden vanillestokje bij. Laat op een klein vuurtje sudderen tot het grootste deel van het vocht is verdwenen. (lang genoeg laten inkoken want watermeloen bevat veel water).

Stap 3
Weeg de fruitmousse af en doe bij elke 500gram fruit 400 gram suiker.

Stap 4
Doe alles (het fruit + suiker) terug in de kookpot en laat terug ongeveer 25 min sudderen op klein vuurtje. Blijf constant roeren. Haal het vanillestokje eruit en doe er de eetlepels azijn bij.

Stap 5
Giet de confituur in jampotten en sluit ze meteen luchtdicht af.

‹ Terug