Ingrediënten

  • 7 plakken bladerdeeg, ontdooien
  • 2 stuks appels, geschild en in bokjes gesneden
  • 1 handje cranberry's en blauwe bessen
  • 1 handje rozijntjes
  • 20 gr suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 stuk ei

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden. Meng de appelblokjes met cranberry's, blauwe bessen, rozijntjes, suiker en kaneel en verdeel het appelmengsel over de deegplakjes.

Stap 2
Je kan de deegplakjes in driehoekjes vouwen of het fruitmengsel in het midden leggen en alle vier de hoekjes naar het midden vouwen.

Stap 3
Het ei kloppen en de appelflapjes hiermee in smeren, zodat ze in de oven een mooi bruinkleurtje krijgen en goed dicht blijven zitten. Leg de appelflapje op de bakplaat en bak ze vervolgens in ongeveer 20 minuten gaar (goudbruin).

Variatietips

  1. Als de fruitflapjes uit de oven komen kan je er nog snel (zolang ze warm zijn) wat suiker over de bovenkant strooien.
‹ Terug