15 mei 2006
2 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • roomijs
  • chocolade
  • gemalen nootjes

Bereiding

Stap 1
Haal de roomijs uit de diepvries en laat wat zacht worden. Schep er met een klein ijsbolscheppertje of met een meloenboortje kleine bolletjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede schaal en zet terug in de diepvries om het ijs goed hard te laten worden.

Stap 2
Smelt de chocolade au-bain-marie. Haal de bolletjes uit de diepvriezer prik ze op een stokje en haal ze één voor één door de chocolade. Doe dit snel (zodat het ijs niet smelt) en zet ze zo terug in de diepvriezer zodat de chocolade kan opstijven.

Stap 3
Na ongeveer een klein uurtje zijn ze klaar om op te eten, óf... je kan het laagje chocolade dikker maken: haal ze uit de diepvries en rol ze nogmaals door het chocolademengsel, vervolgens door de gemalen nootjes (of kokos, of cacao, of geraspte witte chocolade..) en zet terug ongeveer 45 minuten in de diepvries.

Stap 4
Vb. chocolade ijs in laagje witte chocolade brengen... aardbeienijs... of i.p.v. gewone chocolade neem je chocolade met van die kleine nootjes, of je rolt in het midden van je roomijs een stukje koek, muesli, chocolade, bresiliennenootjes door het ijs mengen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten