20 juni 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • paprika
  • champignons
  • prei
  • wortels
  • maïs
  • erwtjes
  • afgekoelde op smaak gebrachte puree
  • bloem
  • ei
  • paneermeel
  • olie
  • bieslook
  • peterselie

Variatietips

  1. Je kan er ook kaas in mengen of met het paneermeel kaas mengen.
  2. Bij niet vegetarische versie hamblokjes in mengen.
  3. Vorm kleine balletjes en serveer als borrelhapje.

Bereiding

Stap 1
Fijngehakte paprika, champignons, prei, wortel, maïs, erwtjes, (of andere groenten die je zelf lekkerst vindt), kruiden als peterselie en bieslook, gemengd door afgekoelde, flink op smaak gebrachte aardappelpuree.

Stap 2
Vorm hiervan hamburgers, wentel die door bloem, daarna door losgeklopt ei en als laatste door paneermeel.

Stap 3
Bakken in olie tot de burgers krokant zijn.

Stap 4
Ik heb niet echt maten en gewichten omdat ik altijd andere neem, soms heb ik meer zin in hamburger met veel puree, soms meer groenten...

Variatietips

  1. Je kan er ook kaas in mengen of met het paneermeel kaas mengen.
  2. Bij niet vegetarische versie hamblokjes in mengen.
  3. Vorm kleine balletjes en serveer als borrelhapje.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Appelbeignets

    6

    15 minuten

  • Zuurkool

    4

    40 minuten

  • Aardappel-kaaskrokantje

    4

    30 minuten

  • Fruit-snoepjes

    4

    45 minuten