24 september 2006
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr spruitjes
  • zout
  • 2 sjalotjes
  • 75 gr fijne gerookte ham
  • 2 el wijnazijn
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 a 2 eetlepels vers geraspte parmezaan
  • zwarte peper uit de molen
  • vers geraspte nootmuskaat
  • fijngehakte peterselie of bieslook

Bereiding

Stap 1
De spruitjes net onder water zetten met een snuifje zout en afhankelijk van de grote in 15 a 20 minuten gaarkoken. Afgieten en goed laten uitlekken (je kan ze ook gaarstomen of stoven in wat olijfolie).

Stap 2
De sjalotjes in dunne ringetjes snijden en de ham in fijne reepjes.

Stap 3
De wijnazijn, zonnebloemolie, Parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat goed door elkaar roeren.

Stap 4
Spruitjes, sjalotjes en reepjes ham toevoegen en goed mengen. Garneren met de peterselie.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Salade met brie

    4

    20 minuten

  • Salade caprese

    2

    10 minuten

  • Rucolasla met garnalen en gerookte zalm

    2

    20 minuten

  • Gemengde rucolasla met een appeltjes basilicum dressing

    2

    5 minuten