22 januari 2006
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • ijsbergsla
  • 2 blikjes tonijn
  • twee volle handen voorgekookte boontjes
  • 1 rode paprika, in ringen
  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 tomaten, elk in vieren gesneden
  • 4 hardgekookte eieren, elk in vieren
  • 4 kleine handjes knoflookolijven zonder pit
  • verse peterselie

Variatietips

  1. Gebruik verschillende soorten paprika om de salade nog kleurrijker te maken.
  2. Strooi wat zelfgemaakte croutons over het bord.

Bereiding

Stap 1
Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes, meng deze met de boontjes en drapeer op de borden.

Stap 2
Laat de tonijn uitlekken in een vergiet. Prak het een beetje met een vork.

Stap 3
Verdeel de ringen paprika over de sla.

Stap 4
'Strooi' nu de tonijn op het bord.

Stap 5
Leg de ringen rode ui mooi over de tonijn heen.

Stap 6
Bestrooien met olijven.

Stap 7
Garneer de stukken tomaat en de eitjes rondom de rand van het bord.

Stap 8
Snijd de peterselie fijn en versier het bord ermee.

Stap 9
Gebruik een Amora Moutarde dressing om over de sla te schenken.

Variatietips

  1. Gebruik verschillende soorten paprika om de salade nog kleurrijker te maken.
  2. Strooi wat zelfgemaakte croutons over het bord.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Sellerie salade

    4

    15 minuten

  • Salade van mijn collega Patries

    2

    15 minuten

  • Griekse kabeljauw

    4

    30 minuten

  • Zalm met een oosters tintje

    2

    15 minuten