31 maart 2005
4 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • (diepvries)boontjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • stukje trassi
  • 2 tl paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 1 tl sambal
  • 2 kopjes water

Variatietips

  1. Je kunt de diepvriesbonen ook door verse bonen vervangen, je moet dan eerst de bonen apart koken.
  2. Dit Indonesische groentegerecht is lekker bij de nasi goreng en Indonesische vleesgerecht.
  3. Je kan er emping, kroepoek en andere Indonesische bijgerechten bij serveren.

Bereiding

Stap 1
Olie in een pan doen en heet laten worden en de teentjes knoflook en de ui fruiten.

Stap 2
Het vleesbouillonblokje, stukje trassi, paprikapoeder, zout, peper en de sambal bij de uien en knoflook voegen en kort mee bakken.

Stap 3
De 2 bekers water erbij doen en de bonen toevoegen (de bonen moeten bijna onder water staan) en dit ongeveer 60 minuten op laag vuur verwarmen (het mag niet koken) en dan zijn de pittige Indonesische boontjes klaar. Selamat makan!

Variatietips

  1. Je kunt de diepvriesbonen ook door verse bonen vervangen, je moet dan eerst de bonen apart koken.
  2. Dit Indonesische groentegerecht is lekker bij de nasi goreng en Indonesische vleesgerecht.
  3. Je kan er emping, kroepoek en andere Indonesische bijgerechten bij serveren.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!