Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet, in stukjes gesneden
  • 0.25 stuk spitskool, in stukjes
  • 200 gr champignons, in stukjes
  • 1 stuk courgette, in halve schijfjes
  • 3 stuks wortels, in halve schijfjes
  • peper
  • zout
  • 1 el ketoembar
  • 1 el djinten
  • 1 ui
  • 1 tenen knoflook, in stukje
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 kopje water
  • 2 kopjes rijst

Bereiding


Stap 1
Zet de tajine een nacht van te voren in het water.

Stap 2
Zet de tajine op het vuur, laag. Ik zet m op een sudderpitje half aan bij het sudderen. Doe de olie in de tajine en bak de kip bruin.

Stap 3
Voeg de ui en knoflook bij de kip in de tajine en schep goed door.

Stap 4
Voeg alle groenten toe aan de tajine en roer goed door.

Stap 5
Voeg een kopje water, alle kruiden en de bouillon toe. Zet de deksel op de tajine en laat 20 a 30 minuten sudderen.

Stap 6
Maak ondertussen de rijst klaar en serveer met de tajine van kip.

Variatietips

  1. Vervang de kipfilet door kipdrumsticks.
  2. Vervang de bouillonpoeder door een blokje;Serveer met rijst.
‹ Terug