29 maart 2005
3 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr runderpoulet
  • 25 gr magere gerookte spek
  • 40 gr reuzel
  • 2 uien
  • 25 gr bloem
  • paprikapoeder
  • zout
  • 3 tomaten (of 1 eetlepel tomatenpuree)
  • 0.5 l bouillon
  • aardappelmeel

Variatietips

  1. Serveer de goulash met rijst of macaroni en sla boontjes of kool.

Bereiding

Stap 1
Snij de runderpoulet in grove stukken en het magere gerookte spek in dobbelsteentjes.

Stap 2
Bak het vlees en het spek in de reuzel.

Stap 3
Voeg wanneer het geheel begint te kleuren de tot ringen gesneden uien toe, strooi zodra de uien lichtbruin zijn, bloem, paprikapoeder en zout erover meng alles goed doorheen.

Stap 4
Voeg in stukken gesneden ontvelde tomaten of tomaten puree en bouillon toe.

Stap 5
Laat het geheel onder nu en dan omscheppen ± 2 uur zachtjes stoven. Bindt de goulash zonodig bij met aangemengd aardappelmeel.

Variatietips

  1. Serveer de goulash met rijst of macaroni en sla boontjes of kool.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gegratineerde flensjes

    5

    60 minuten

  • Romige spaghetti met shoarma en broccoli

    1

    20 minuten

  • Boontjes in spek van Eddy

    2

    45 minuten

  • Pasta uit de braai

    4

    15 minuten