3 juni 2006
3 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • rijst
  • 6 eieren
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1.5 tl masala (kerriepoeder)
  • 0.5 tl ajinomoto
  • 3 grote aardappelen
  • +/- 3 koffiekopjes water
  • zout
  • witte of zwarte peper
  • kousenband of sperzieboontjes
  • 2 maggiblokjes

Bereiding

Stap 1
Eieren koken en hierna in zonnebloemolie bakken zodat er een korstje omheen komt.

Stap 2
Ondertussen snij je de ui, de tomaat (zo klein mogelijk) en de 2 teentjes knoflook.

Stap 3
Beetje olie in de pan en dan de ui en knoflook fruiten. Als de ui glazig is doe je de tomaat erbij. Hierna de Spaanse peper (schoongemaakt zonder pitjes) erbij en de kerriepoeder erin.

Stap 4
Ondertussen de aardappels in stukjes snijden en als de kerrie gaat spetteren doe je de aardappels erbij. Dan de kousenband of sperzieboontjes.

Stap 5
Hierna doe je er 2 maggiblokjes in, de ajinomoto en een beetje witte of zwarte peper. Dit alles goed roeren en dan ongeveer 3 koffiekoppen water erbij.

Stap 6
Dan wat zout en dit alles door elkaar roeren en de dan de deksel erop. Als de aardappels gaar zijn doe je de eieren in de pan erbij.

Stap 7
Nu hou jezelf de dikte van je jus in de gaten je kan zelf bepalen of je het wat dikker wil hebben of niet. Als je dit alles aan het doen ben kook je ondertussen de rijst. Eet smakelijk.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pasta met verse zalm en mozarella

    2

    30 minuten

  • Gerookte zalm-kipfilet

    4

    25 minuten

  • Preitaart

    4

    45 minuten

  • Casserole stroganoff

    4

    90 minuten