1 april 2006
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 350 gr kipfilet
  • 225 gr courgette
  • 300 gr aubergine
  • 2 el olie
  • 5 cm verse gember geraspt
  • 6 sjalotjes
  • 2 tl thaise currypasta
  • 4 dl kokosmelk
  • 5 dl kippenbouillon
  • 115 gr eiermie
  • 3 el verse koriander
  • 1 el citroensap
  • zout en vers gemalen peper

Variatietips

  1. Vervang de kip door gare garnalen. Voeg die vlak voor het serveren toe.

Bereiding

Stap 1
Snij de kip in stukken.

Stap 2
Halveer de courgette en de aubergine in de lengte en snijd ze in stukjes.

Stap 3
Verhit de olie in de pan en bak de kip goudbruin. Haal de kip uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 4
Voeg als het nodig is nog wat olie toe en bak de gember en de sjalot 3 minuten. Voeg de courgette en de aubergine toe en bak ze goudbruin.

Stap 5
Roer de currypasta erdoor en bak alles 1min door. Voeg de kokosmelk, bouillon en vlees toe en laat alles 10 min zachtjes koken.

Stap 6
Kook de eiermie 5 min mee tot alles gaar is. Roer de koriander en het citroensap erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Stap 7
Garneer met wat koriander.

Variatietips

  1. Vervang de kip door gare garnalen. Voeg die vlak voor het serveren toe.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Koolschotel

    4

    30 minuten

  • Salade met gebakken tonijn

    2

    20 minuten

  • Eenpanspotje met rijst en kip

    2

    50 minuten

  • Gestoomde hele vis

    4

    35 minuten