10 april 2005
4 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr gedroogde kievitsboontjes
  • 2 uien
  • 600 gr lamslappen
  • 2 el bloem
  • 50 gr boter of margarine
  • 50 gr spekblokjes
  • 1 laurierblad
  • snufje tijm
  • 5 dl bouillon van tablet
  • 500 gr gesneden en gewassen prei

Variatietips

  1. Zie kooktips voor het stoven van gerechten, mocht je geen oven hebben of geen pan zonder plastic handvaten dan staat bij kooktips hoe je dit gerecht zonder oven kan stoven.
  2. Lekker met een gesneden stokbroodje of aardappelpuree.
  3. De kievitsboontjes kan je vervangen door gedroogde kidneybonen.

Bereiding

Stap 1
Voorbereiden: Een dag van tevoren boontjes goed wassen en in ruim koud water laten weken.

Stap 2
De oven voorverwarmen op 175°C.

Stap 3
De uien pellen en in stukjes snijden. Het vlees in blokken snijden en met peper, zout en bloem bestrooien.

Stap 4
In een braadpan boter of margarine verhitten en hierin het vlees rondom lichtbruin bakken.

Stap 5
Uien en spekblokjes toevoegen en ook even meebakken.

Stap 6
Het laurierbladen de tijm toevoegen. Bouillon en uitgelekt boontjes toevoegen en aan de kook brengen.

Stap 7
Vervolgens het gerecht met de deksel op de pan ca. 1 uur en 30 minuten in het midden van de oven zetten.

Stap 8
Af en toe controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit, zo niet een beetje water toevoegen.

Stap 9
De gesneden prei de laatste 20 minuten mee laten stoven. Op smaak brengen met peper en zout.

Variatietips

  1. Zie kooktips voor het stoven van gerechten, mocht je geen oven hebben of geen pan zonder plastic handvaten dan staat bij kooktips hoe je dit gerecht zonder oven kan stoven.
  2. Lekker met een gesneden stokbroodje of aardappelpuree.
  3. De kievitsboontjes kan je vervangen door gedroogde kidneybonen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Hachee a la Ed

    4

    30 minuten

  • Cous-cous salade

    4

    20 minuten

  • Bietjes

    2

    20 minuten

  • Kaasfondue van Tom

    4

    15