Ingrediënten
- 250 gr gedroogde kievitsboontjes
- 2 uien
- 600 gr lamslappen
- 2 el bloem
- 50 gr boter of margarine
- 50 gr spekblokjes
- 1 laurierblad
- snufje tijm
- 5 dl bouillon van tablet
- 500 gr gesneden en gewassen prei
Variatietips
- Zie kooktips voor het stoven van gerechten, mocht je geen oven hebben of geen pan zonder plastic handvaten dan staat bij kooktips hoe je dit gerecht zonder oven kan stoven.
- Lekker met een gesneden stokbroodje of aardappelpuree.
- De kievitsboontjes kan je vervangen door gedroogde kidneybonen.
Bereiding
Stap 1
Voorbereiden: Een dag van tevoren boontjes goed wassen en in ruim koud water laten weken.
Stap 2
De oven voorverwarmen op 175°C.
Stap 3
De uien pellen en in stukjes snijden. Het vlees in blokken snijden en met peper, zout en bloem bestrooien.
Stap 4
In een braadpan boter of margarine verhitten en hierin het vlees rondom lichtbruin bakken.
Stap 5
Uien en spekblokjes toevoegen en ook even meebakken.
Stap 6
Het laurierbladen de tijm toevoegen. Bouillon en uitgelekt boontjes toevoegen en aan de kook brengen.
Stap 7
Vervolgens het gerecht met de deksel op de pan ca. 1 uur en 30 minuten in het midden van de oven zetten.
Stap 8
Af en toe controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit, zo niet een beetje water toevoegen.
Stap 9
De gesneden prei de laatste 20 minuten mee laten stoven. Op smaak brengen met peper en zout.
Variatietips
- Zie kooktips voor het stoven van gerechten, mocht je geen oven hebben of geen pan zonder plastic handvaten dan staat bij kooktips hoe je dit gerecht zonder oven kan stoven.
- Lekker met een gesneden stokbroodje of aardappelpuree.
- De kievitsboontjes kan je vervangen door gedroogde kidneybonen.