7 september 2008
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • varkensfilet aan een stuk
  • mosterd
  • honing
  • cherrytomaatjes
  • knoflook
  • zout
  • peper
  • paprika
  • peterselie

Variatietips

  1. Haal het stuk filet na ongeveer 30 minuten uit de oven en bak het in de koekenpan verder met lekkere croma en laat er wat gesneden uien en champignons in mee bakken. als de filet nog niet helemaal rondom bruin is gebakken door de oven, doe dit dan in de koekenpan door het vuur hoog te zetten. daarna vuur temperen en in circa 15-20 minuten afbakken.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het filet in de breedte een aantal keer in ( maak inkepingen van ongeveer 1 cm ). Pers een aantal knoflookteentjes uit en smeer de inkepingen in met het knoflook ( mag best royaal ). Snij de tomaatjes in 3 plakjes en verdeel de plakjes in de ingesneden filet ( ongeveer 3 plakjes per snede ). Bind het stuk filet op door 2 0f 3 touwtjes ( wit garen ) eromheen te binden. Smeer een schaal in met flink wat mosterd en leg daar de filet in zodat de onderkant van het stuk bedekt wordt door de mosterd. Breng een laag honing aan op de boven kant van de filet. Bestrooi de bovenkant in met (grove) peper en zout , paprika poeder en gesneden peterselie. Leg het stuk filet in het midden van de oven op een bakplaat met bakpapier. Bak de filet in circa 45-55 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van het stuk).

Variatietips

  1. Haal het stuk filet na ongeveer 30 minuten uit de oven en bak het in de koekenpan verder met lekkere croma en laat er wat gesneden uien en champignons in mee bakken. als de filet nog niet helemaal rondom bruin is gebakken door de oven, doe dit dan in de koekenpan door het vuur hoog te zetten. daarna vuur temperen en in circa 15-20 minuten afbakken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten