5 april 2020
3 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 2 stuks paksoi, in repen
  • 3 stuks wortel, in stukjes
  • 1 stuk rode paprika, in stukjes
  • 3 kopjes rijst
  • 1 stuk ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 6 el ketjap kaki tiga (manis)
  • 2 el olie
  • 1 el sesamolie
  • 3 el sesamzaad
  • 250 gr runderreepjes
  • 1 el djahé
  • peper
  • zout
  • 2 tl honing

Variatietips

  1. Gebruik verse gember i.p.v. djahé.

Bereiding

Stap 1
Kook of stoom de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking. Verwarm de 2 el olie in een pan op laag vuur en bak de wortel

Stap 2
Snij ondertussen de ui en de knoflook en bak met de wortels mee. Voeg ook de djahé toe.

Stap 3
Bak vervolgens ook de paprika mee. 5 minuten voordat de rijst klaar is op hoog vuur de runderreepjes meebakken met wat peper en zout.

Stap 4
De laatste 3 minuten ook de paksoi met de ketjap kaki tiga en honing meebakken op hoog vuur.

Stap 5
Haal wok van het vuur af en meng de sesamolie mee.

Stap 6
Serveer met witte rijst en strooi de sesamzaad over de wokschotel en serveer direct.

Variatietips

  1. Gebruik verse gember i.p.v. djahé.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!