Ingrediënten

  • 2 stuks paksoi, in repen
  • 3 stuks wortel, in stukjes
  • 1 stuk rode paprika, in stukjes
  • 3 kopjes rijst
  • 1 stuk ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 6 el ketjap kaki tiga (manis)
  • 2 el olie
  • 1 el sesamolie
  • 3 el sesamzaad
  • 250 gr runderreepjes
  • 1 el djahé
  • peper
  • zout
  • 2 tl honing

Bereiding


Stap 1
Kook of stoom de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking. Verwarm de 2 el olie in een pan op laag vuur en bak de wortel

Stap 2
Snij ondertussen de ui en de knoflook en bak met de wortels mee. Voeg ook de djahé toe.

Stap 3
Bak vervolgens ook de paprika mee. 5 minuten voordat de rijst klaar is op hoog vuur de runderreepjes meebakken met wat peper en zout.

Stap 4
De laatste 3 minuten ook de paksoi met de ketjap kaki tiga en honing meebakken op hoog vuur.

Stap 5
Haal wok van het vuur af en meng de sesamolie mee.

Stap 6
Serveer met witte rijst en strooi de sesamzaad over de wokschotel en serveer direct.

Variatietips

  1. Gebruik verse gember i.p.v. djahé.
‹ Terug