Ingrediënten

  • 150 gr gemengde sla
  • mosterd
  • olie
  • knoflook
  • azijn
  • spekjes
  • gepelde en gehakte walnoten
  • blauwe kaas
  • witbrood

Bereiding


Stap 1
Drapeer de sla op vier borden.

Stap 2
Meng een dressing van olie, azijn, teentje uitgeperste knoflook en mosterd.

Stap 3
Bak spekjes op hoog vuur knapperig en vVerdeel de spekjes over de sla.

Stap 4
Snijd de korsten van vier sneetjes witbrood en snijd dobbelsteentjes van het brood. Bak snel op hoog vuur knapperig. (= croutons)

Stap 5
Verkruimel de blauwe kaas over de borden en garneer met de croutons.

Stap 6
Strooi de walnoten over het bord en sprenkel de dressing over de sla en de maaltijdsalade is klaar om te serveren als voorgerecht.

‹ Terug