• 26 maart 2005
  • 4 personen
  • 75 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr verse kaas
  • groene kruiden
  • 4 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • peper
  • 400 gr witte bonen
  • 200 gr sperziebonen
  • 0.5 komkommer
  • 4 vleestomaten
  • 12 groene gevulde olijven

Bereiding


Stap 1
Als eerste moeten de witte bonen en de sperziebonen apart gekookt worden en zo een 5 minuten afkoelen. Roer de verse kaas met de overige ingredi�nten tot een sausje. Schep de helft ervan door de witte bonen en zet ze een uurtje weg. Schil de komkommer, snijdt deze in de lengte door midden, schraap er met een theelepeltje het zaad uit en verdeel beide komkommerhelften in blokjes. Snijdt de tomaten in parten en de gevulde olijven in schijfjes. Schep de sperziebonen, komkommer, tomaten en olijven door de achtergehouden slasaus en meng er ook de witte bonen door, ofwel leg de witte bonen in het midden van een schotel en de groentesalade eromheen. Schaaf de rode ui op een komkommerschaaf in flinterdunne ringen en garneer hiermee de salade!

Variatietips

  1. Verse kaas als Boursin of Paturain gemengd met groene kruiden
‹ Terug