23 september 2006
2 personen
65 minuten

Ingrediënten

  • 4 dikke, grote bloemige aardappelen
  • 2 preien, fijngesneden
  • 2 el graantjesmosterd
  • 2 eiwitten
  • 50 gr gemalen kaas naar keuze
  • boter
  • zeezout
  • zwarte peper uit de molen

Variatietips

  1. Bak wat spekblokjes mee met de prei.

Bereiding

Stap 1
Boen de aardappelen goed schoon en snij de bovenkant kruiselings in. Leg ze op een bakblik op zeezout en zet ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven van 20o graden.

Stap 2
Stoof de prei met een mootje boter.

Stap 3
Haal met een lepeltje wat kruim uit de gare aardappelen en vermeng met de mosterd, prei en kaas. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten luchtig door en kruid bij met zout en zwarte peper uit de molen.

Stap 4
Vul hier de aardappelen (bestrooi eventueel met nog wat gemalen kaas) en zet ze 5 minuten onder de grill om de vulling te laten garen.

Variatietips

  1. Bak wat spekblokjes mee met de prei.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Eieren in kaasdeeg

    2

    30 minuten

  • Suribami

    4

    30 minuten

  • Pasta met tonijn pesto en courgette

    2

    45 minuten

  • Gnocchi met Italiaanse tomatensaus

    2

    50 minuten