1 september 2006
2 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 3 middelgrote aardappelen
  • 2 tl bloem
  • boter
  • 150 gr mozzarella of gorgonzola
  • zout en peper
  • 1 ei
  • eventueel tuinkruiden

Variatietips

  1. Voeg gesnipperde ui of andere groenten bij het aardappelmengsel.
  2. Voeg er spekblokjes bij.

Bereiding

Stap 1
Snij de kaas in blokjes.

Stap 2
Schil de aardappelen en kook ze even in water of in de microgolfoven. Laat ze vooral niet gaar worden zodat ze uit elkaar vallen. Rasp ze en kruid met peper en zout (en tuinkruiden). Doe de bloem erbij en het ei.

Stap 3
Laat de boter smelten in een pan en schep met een lepel hoopjes in de hete vetstof. Druk in het midden een blokje kaas en duw de hoopjes plat met de achterkant van een lepel.

Stap 4
Laat 2 a 3 minuten aan elke kant bakken tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer goed warm.

Stap 5
De aardappelen kan je alvast enkele uren op voorhand koken en raspen. Zet ze afgedekt in de koelkast.

Variatietips

  1. Voeg gesnipperde ui of andere groenten bij het aardappelmengsel.
  2. Voeg er spekblokjes bij.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gevulde gepofte aardappels

    4

    70 minuten

  • Kippenbouten met witte bonen

    2

    75 minuten

  • Aardappeltjes uit de airfyer

    2

    25 minuten

  • Nasi maar dan anders

    2

    30 minuten