3 februari 2006
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 kg belegen goudse kaas, geraspt
  • 0.5 kg mosterdkaas, geraspt
  • 500 ml melk
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • kleine prei, in hele dunne ringetjes
  • 1 el mosterd

Variatietips

  1. Voeg wat Emmenthaler kaas toe voor een pittiger effect.
  2. Serveer er roggebrood met katenspek bij. Ook erg lekker om in de fondue te dopen.
  3. Zie fondue tips van Milena op de homepage voor ideeën.

Bereiding

Stap 1
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak daarin de knoflook en de prei zacht.

Stap 2
Breng in een grote diepe pan de melk net niet aan de kook.

Stap 3
Voeg handje voor handje de kazen toe aan de melk. Blijf heel goed roeren!

Stap 4
Als de kaas een mooie egale dikheid heeft, spatel je de prei, knoflook en de eetlepel mosterd door het geheel.

Stap 5
Laat nog heel even, onder af en toe roeren, op het vuur staan zodat alle smaken goed kunnen mengen.

Stap 6
Serveren met de gebruikelijke ingrediënten voor bij kaasfondue (brood, komkommer, broccoli, paprika, wortel, witlof, champignons, bleekselderij, tomaatjes ed...).

Variatietips

  1. Voeg wat Emmenthaler kaas toe voor een pittiger effect.
  2. Serveer er roggebrood met katenspek bij. Ook erg lekker om in de fondue te dopen.
  3. Zie fondue tips van Milena op de homepage voor ideeën.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten