17 februari 2009
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg spruitjes
  • 1 grote of 2 kleine rookworsten
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • bouillonpoeder
  • (zoute) ketjap
  • (zonnebloem) olie om te bakken

Variatietips

  1. Ook lekker met iets zuurs erbij zoals augurken.

Bereiding

Stap 1
Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden of in vieren.

Stap 2
Bak in een grote koekenpan of wok de uien en knoflook in de olie tot ze glazig zijn (niet te hoog).

Stap 3
Voeg de spruitjes toe, schep even om en laat even bakken.

Stap 4
Voeg dan twee theelepels bouillonpoeder (of 1 blokje), een kopje water en een flinke scheut ketjap toe. Roer alles om en laat de spruitjes 5 minuten met deksel op de pan bakken.

Stap 5
Snijd de rookworst in stukjes en voeg toe.

Stap 6
Af en toe roeren, niet te hoog zetten en wachten tot de spruitjes gaar zijn. Wil je ze beetgaar reken dan op een kwartiertje maar proef even tussendoor.

Stap 7
Proef voor het opdienen of het gerecht zout genoeg is, dit hangt af van het zoutgehalte van de rookworst. Lekker met rijst!

Variatietips

  1. Ook lekker met iets zuurs erbij zoals augurken.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!