13 januari 2006
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 el kipkruiden
  • chips of cornflakes
  • ei
  • scheutje melk

Variatietips

  1. Serveren met frietjes, gebakken aardappeltjes of gekookte aardappeltjes en wat groente of een salade.
  2. Ik heb zelf gekookte aardappels en spinazie gemaakt.

Bereiding

Stap 1
Snijdt de kipfilets in reepjes en smeer ze in met de kipkruiden.

Stap 2
Laat ze zo lang mogelijk marineren (hoe langer, hoe lekkerder).

Stap 3
Meng ondertussen het ei met de melk en klop het een beetje los.

Stap 4
Verpletter de chips of cornflakes in de zak of in een kommetje tot kleine stukjes (ik heb zelf gewoon zo'n zak paprikachips van de Lidl genomen).

Stap 5
Haal dan de kipreepjes eerst door het eimengsel en vervolgens door de chips of cornflakes, zodat ze helemaal bedekt zijn met chips stukjes.

Stap 6
Leg ze in een ingevette ovenschaal en bak ze in een oven van 200 graden in ongeveer 20 minuten gaar.

Stap 7
Draai ze halverwege een keer om.

Variatietips

  1. Serveren met frietjes, gebakken aardappeltjes of gekookte aardappeltjes en wat groente of een salade.
  2. Ik heb zelf gekookte aardappels en spinazie gemaakt.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pittige runderreepjes

    4

    25 minuten

  • Karbonade met kokosrijst en roergebakken boontjes

    4

    45 minuten

  • Kip tandoori

    4

    60 minuten

  • Vlaamse stooflampjes

    2

    75 minuten