6 september 2009
2 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr gehakt
  • 1 courgette
  • citroensap
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • middel grote tomaat
  • 1 ei
  • paneermeel
  • geraspte oude kaas
  • bouillon
  • zout en peper

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven op 175 graden.

Stap 2
Halveer de courgette en hol de helften uit. Besprenkel de courgette helften met een beetje citroensap. Snij het vruchtvlees van de courgette, snij de ui fijn.

Stap 3
Fruit het vruchtvlees samen met de ui ca. 2 min. Voeg de kleingesneden tomaat toe en pers het teentjes knoflook erover heen. Laat dit alles afkoelen.

Stap 4
Meng de gehakt met ei, paneermeel, zout en peper en voeg de mengsel van het vruchtvlees toe.

Stap 5
Vul de courgette helften met het gehakt mengsel en bestrooi ze met de geraspte kaas. Leg de gevulde courgetten naast elkaar in een oven schaal. Doe ca 1 dl bouillon in de ovenschaal zodat de courgette vochtig blijven, vervolgens ca 30 min in de oven garen.

Stap 6
Lekker met gebakken aardappels of een röstikoek.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kip marsala

    4

    65 minuten

  • Chinese kool

    4

    30 minuten

  • Paella simpele versie

    4

    45 minuten

  • Kip met paprika en yoghurt

    1

    30 minuten