19 oktober 2007
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak pannenkoekenmix
  • 2 eieren
  • 800 ml melk
  • 4 zakken thaise roerbakgroenten (ah)
  • 4 kipfilets
  • 3 el olie
  • 4/5 el mayonaise
  • 3 scheuten kookroom / crème fraîche
  • kerrie naar smaak
  • 4 tl citroensap
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • ketoembar
  • djahé naar smaak
  • chilipoeder
  • ketjap naar smaak
  • peterselie
  • bieslook naar smaak

Bereiding

Stap 1
Marineer de in blokjes gesneden kip in de olie, uitgeperste knoflook, ketoembar, djahé, ketjap en zwarte peper. Laat het afgedekt een uurtje of wat langer staan in de koelkast.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 100 graden.

Stap 3
Maak een pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg toe: schoongemaakte rode peper (zaadlijsten eruit en snipperen), bieslook, chilipoeder en peterselie. Bak hier flensjes van.

Stap 4
Roerbak de kip tot hij gaar is en voeg dan de groenten toe. Blijven roerbakken totdat de groenten gaar zijn.

Stap 5
Vul de flensjes met het kip/groente mengsel en warm het nog even op in de oven in 5 minuten.

Stap 6
Maak kerriemayonaise van de mayonaise, 2-3 el room of crème fraîche, kerrie naar smaak en wat citroensap.

Stap 7
Serveer de kerriemayonaise bij de flensjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten