26 januari 2009
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 1 l melk
  • 200 gr gruyère, geraspt
  • 200 gr emmentaler, geraspt
  • 200 gr belegen kaas, geraspt
  • 1 stukje blauwe kaas naar keuze
  • 1 stuk prei, in ringetjes
  • 1 el mosterd
  • stokbrood, in blokjes
  • radijsjes
  • bolletjes wortel
  • champignons
  • blokjes komkommer
  • plakjes spek, in rolletjes
  • mini worstjes
  • olijven
  • groene salade
  • rode ui, in ringen
  • geroosterde pijnboompitjes
  • balsamico dressing

Variatietips

  1. Mocht de fondue te dik worden, verleng dan met de melk die over is van het pak.
  2. Mocht de fondue dun blijven, meng dan wat maizena door het mengsel.
  3. Gebruik je fantasie in wat je wil dippen in deze fondue!

Bereiding

Stap 1
Wrijf een pan voor kaasfondue in met de knoflook. Zet de pan op het vuur en giet er een halve liter melk in.

Stap 2
Voeg heel voorzichtig, onder constant roeren de kazen toe, behalve de blauwe kaas. Als het mengsel dikker wordt, voeg dan de prei en mosterd toe. Laat doorkoken, maar blijf roeren, totdat de kaasfondue de gewenste dikte heeft.

Stap 3
Rangschik de radijsjes, de wortels en de komkommer op een schaaltje. Leg op een ander schaaltje de worstjes en de spekrolletjes. Doe de olijven in een schaaltje.

Stap 4
Doe het stokbrood in een bak.

Stap 5
Meng de sla met de ui en pijnpitjes en maak af met de dressing. Zet alles op tafel en geniet.

Stap 6
Tip: De blauwe kaas heb je niet voor niets gekocht. Alex en ik hebben laatst een kaasfondue gegeten bij onze vrienden Danny en Patty en die hadden een geniaal idee. Kaasfondue is altijd machtig, maar nog meer als je begint met kaasfondue waarin blauwe kaas is verwerkt. Hun idee was om te beginnen met gewone kaasfondue en dan op de helft van het eten een stuk blauwe kaas toe te voegen. Als het goed is staat de pan al op een brandertje, dus de kaas smelt terwijl je door eet. Wel even blijven roeren! NB: bedankt voor jullie idee voor fondue en voor jullie hopelijk oneindige vriendschap!

Variatietips

  1. Mocht de fondue te dik worden, verleng dan met de melk die over is van het pak.
  2. Mocht de fondue dun blijven, meng dan wat maizena door het mengsel.
  3. Gebruik je fantasie in wat je wil dippen in deze fondue!
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!