28 januari 2006
4 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 200 gr mortadella
  • 2 el kappertjes
  • 300 gr mascarpone
  • 3 eieren
  • 50 gr gemalen pijnboompitten
  • 75 gr gemalen parmezaan
  • 2 sneetjes toastbrood
  • oregano (of marjolein)
  • peper en zout
  • boter of olie voor de ovenschotel

Bereiding

Stap 1
Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer 5 minuutjes in licht gezouten water. Spoel ze onder koud water en laat goed uitlekken.

Stap 2
Snij de mortadella in blokjes. Hak de kappertjes fijn.

Stap 3
Vermeng de mascarpone met 1 heel ei, met 2 eierdooiers en met de kappertjes. Breng op smaak met zout, peper en oregano.

Stap 4
Klop de 2 resterende eiwitten stijf. Verkruimel het toastbrood en spatel onder het eiwitsneeuw, samen met de pijnboompitjes, de Parmezaan en wat zout.

Stap 5
Vet een ovenschotel lichtjes in, schep er wat van de kaassaus in, schik de bloemkoolroosjes en de mortadellablokjes in de ovenschotel en kruid met nog wat oregano.

Stap 6
Giet de rest van de saus erbij en strijk het eiwitsneeuw erover uit (eventueel nog wat geraspte kaas erover).

Stap 7
Zet 30 a 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Vlaamse vol au vent

    4

    90 minuten

  • Bleekselderij gegratineerd met kaas

    4

    40 minuten

  • Lamsvleesschotel met prei en kievitsboontjes

    4

    120 minuten

  • Portugees pruttelpotje

    4

    20 minuten