26 januari 2006
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 6 a 8 staven prei
  • 10 a 12 sneden hesp
  • boter
  • bloem
  • melk
  • gemalen kaas
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Variatietips

  1. Ook lekker om schijfjes gekookt ei aan de ovenschotel toe te voegen.

Bereiding

Stap 1
Snij de prei in staafjes van ongeveer 10 cm. Stoom, kook of stoof ze gaar en laat goed uitlekken en afkoelen (doe dit bij voorkeur geruime tijd vooraf zodat het vocht voldoende uit de prei kan druppen). Bewaar het kookvocht.

Stap 2
Maak een dikke kaassaus. Hiervoor de boter smelten en met de bloem tot een stevige roux kloppen. De melk toevoegen samen met enkele eetlepels van het blancheervocht van de prei. Onder voortdurend roeren de gemalen kaas toevoegen. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

Stap 3
Rol de bundeltjes prei in de sneden hesp en leg ze in een ovenschotel. Overgiet met de dikke kaassaus en bestrooi met gemalen kaas.

Stap 4
Laat 25 minuten gratineren in een voorverwarmde oven op 180°.

Variatietips

  1. Ook lekker om schijfjes gekookt ei aan de ovenschotel toe te voegen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Rijst-kikkererwtenschotel

    2

    30 minuten

  • Gevulde courgette

    2

    30 minuten

  • Macaroni-maïspannenkoekjes

    4

    35 minuten

  • Ovenschotel met gehakt en sperziebonen

    4

    40 minuten