20 maart 2006
3 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 550 kg runderlapjes
  • 2.5 uien
  • boter
  • 1 zure appel (goudrenet)
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierbladen
  • zout
  • peper
  • 2 dl rode wijn
  • aardappelpuree
  • paneermeel

Variatietips

  1. Je kan i.p.v. paneermeel ook kaas over de schotel doen.

Bereiding

Stap 1
Lapjes in stukjes snijden. uien ook klein snijden, appel klein snijden. De uien aanbraden vlees erbij en lekker bruin bakken. Appel erbij met de laurierbladen en kruidnagels + zout en peper. Afblussen met de rode wijn. Dit laat je nu ongeveer 2 uur sudderen. Als het vlees gaar is doe je alles in een ovenschaal, de aardappelpuree erop en daarop paneermeel. Nu de schotel een half uur in de oven op stand 180 graden.

Variatietips

  1. Je kan i.p.v. paneermeel ook kaas over de schotel doen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Boerenomelet met prei

    3

    20 minuten

  • Hindoestaanse bami van Viks ouders

    2

    30 minuten

  • Curry van varkenshaas

    4

    25 minuten

  • Gebakken radijsjes met broodkorstjes

    4

    20 minuten