17 februari 2008
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • bouillonblokje
  • 1 tomaat, kleingesneden
  • olijfolie
  • peper (zout)
  • spitskool, in dunne reepjes

Variatietips

  1. Voor pittige spitskool, voeg tijdens het fruiten van de ui en knoflook sambal toe.
  2. Met een handvol noten, een scheutje ketjap en pindasaus heb je een vegetarische maaltijd!
  3. Voeg tijdens het fruiten een eetlepel garam massala (kerrie) toe voor kerriespitskool.

Bereiding

Stap 1
Fruit in een scheut olijfolie de ui en knoflook op laag vuur tot de ui glazig is. Verkruimel het bouillonblokje, voeg de tomaat toe en zet het vuur hoog.

Stap 2
Voeg de spitskool toe en laat hem al roerende slinken. Ik hou van knapperige spitskool dus ik laat hem alleen slinken en klaar, hou je van wat gaardere groente, laat hem nog even bakken.

Variatietips

  1. Voor pittige spitskool, voeg tijdens het fruiten van de ui en knoflook sambal toe.
  2. Met een handvol noten, een scheutje ketjap en pindasaus heb je een vegetarische maaltijd!
  3. Voeg tijdens het fruiten een eetlepel garam massala (kerrie) toe voor kerriespitskool.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Foe yong hai

    4

    20 minuten

  • Boulie

    4

    120 minuten

  • Goulash 3

    4

    120 minuten

  • Daging sapi ketjap van tante Mary (Indonesisch draadjesvlees)

    2

    130 minuten