19 juni 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 8 stronkjes witloof (2 per pers)
  • 500 gr gehakt
  • paneermeel
  • eitje
  • 25 gr boter
  • 8 sneetjes gerookt spek
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • peterselie en bieslook
  • olijfolie

Variatietips

  1. Je kan in de gehaktvulling ook een dikke staaf kaas duwen, of met een kruidenkaasje het middelste gedeelte van het gehakt vullen vb. Boursin look en fijne kruiden.
  2. Lekker met pureepatatjes.
  3. Ook voor warme zomerdagen is dit lekker koud. Serveer dan met een frisse rijst of pastasalade.

Bereiding

Stap 1
Was het witloof, snijd het in twee, verwijder het harde middelste.

Stap 2
Meng het gehakt met paneermeel, bieslook, peterselie en een eitje (eventueel ook wat geraspte kaas).

Stap 3
Verdeel het gehakt over de witloofhelften, leg de helften weer samen, omwikkel alle herenigde stronken met een sneetje spek en bind ze samen.

Stap 4
Beboter een ovenschotel, schik het witloof erin en overgiet royaal met olijfolie kruid met muskaatnoot, peper en zout (je kan ook gemalen kaas overstrooien of een kaassausje maken die je erover giet).

Stap 5
Zet 5 minuten in de op 180° voorverwarmde oven. Draai het witloof regelmatig om en voeg eventueel wat olijfolie toe.

Variatietips

  1. Je kan in de gehaktvulling ook een dikke staaf kaas duwen, of met een kruidenkaasje het middelste gedeelte van het gehakt vullen vb. Boursin look en fijne kruiden.
  2. Lekker met pureepatatjes.
  3. Ook voor warme zomerdagen is dit lekker koud. Serveer dan met een frisse rijst of pastasalade.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Indiase samosa’s

    4

    30 minuten

  • Gehaktballetjes aan een bijzonder spiesje

    4

    30 minuten

  • Ovenschotel met gehakt en sperziebonen

    4

    40 minuten

  • Vlaamse stooflampjes

    2

    75 minuten