10 oktober 2006
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr spaghetti
  • 1 el olie
  • wat geraspte kaas
  • saus:
  • 2 el olie
  • 1 ui in ringen
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gr tomaten ontveld en grof gesneden
  • 1 tl suiker
  • 1 laurierblad
  • snufje zwarte peper
  • 1 tl gehakte verse basilicum
  • evt. wat zout

Bereiding

Stap 1
Pasta koken zoals je zelf het lekkerst vindt, wel warm houden.

Stap 2
Saus: verhit olie in een pan en fruit hierin de uien knoflook zachtjes glazig.

Stap 3
Doe de tomaten, suiker, laurierbladen en naar smaak peper erbij. Dek af en laat de saus sudderen tot de tomaten helemaal zacht zijn.

Stap 4
Roer dan de basilicum erdoor en verwijder het laurierblaadje.

Stap 5
Saus over de pasta en klaar ben je. Serveer de kaas erbij!

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Canneloni gevuld met zalmmousse, kruidensausje

    2

    20 minuten

  • Romige prei-aardappelschotel

    4

    60 minuten

  • Ossenhaas uit de grillpan

    2

    30 minuten

  • Pasta met spekjes en bleekselderij

    4

    20 minuten