26 december 2005
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg spruitjes
  • 100 a 125 gram belegen of oude kaas
  • 100 a 125 gram gerookte spekblokjes
  • potje boursin cuisine met kruiden
  • peper
  • nootmuskaat

Bereiding

Stap 1
Kook de schoongemaakte spruitjes in kokend water met zout gaar (zo'n 7 a 12 minuten), of stoom ze gaar.

Stap 2
Snij de kaas in kleine blokjes.

Stap 3
Bak de spekblokjes krokant (in een Tefal pan zonder boter.)

Stap 4
Giet de spruitjes af, voeg de boursin cuisine met kruiden toe, breng op smaak met peper en nootmuskaat (eventueel zout maar hoeft niet aangezien het spek al wat gezouten is), doe er de spekblokjes bij.

Stap 5
Roer nog eens goed door, neem pan van het vuur en roer er de kaasblokjes door. Serveer meteen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Mediterrane tonijnsalade

    4

    30 minuten

  • Peen en ui ovenschotel

    3

    45 minuten

  • Gehaktballetjes aan een bijzonder spiesje

    4

    30 minuten

  • Boeuf bourguignon

    3

    150 minuten