3 februari 2006
2 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 450 gr warme aardappelpuree
  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 2 eierdooiers
  • 2 el olijfolie
  • 175 gr versgeraspte parmezaan
  • zout en peper
  • 1 fijngesnipperde stengel bleekselder
  • 8 ontvelde fijngesneden pruimtomaten
  • basilicum (saus)
  • 115 gr zongedroogde tomaten (saus)
  • 1 gekneusd teentje knoflook (saus)
  • 6 el rode wijn (saus)

Bereiding

Stap 1
Maak een deeg van de aardappelpuree, het bakmeel, het ei, de eierdooiers en zout en peper.

Stap 2
Vorm hier kleine balletjes van ter grootte van een walnoot en plet ze een beetje met een vork.

Stap 3
Breng gezouten water aan de kook, doe de olijfolie en de gnocchi erin en pocheer de gnocchi 10 minuten.

Stap 4
Doe voor de saus de zongedroogde tomaten, de fijngesnipperde bleekselder, de knoflook en de wijn in een pannetje.

Stap 5
Kook dit mengsel 20 minuten op een laag vuurtje, roer er de pruimtomaten, zout, peper en basilicum bij en laat nog 10 minuten zachtjes koken.

Stap 6
Meng er de Parmezaanse kaas door en meng er de gnocchi onder.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Macaroni van Iris

    4

    20 minuten

  • Pasta met aubergine en tomaat

    4

    20 minuten

  • Gehaktpapillote

    4

    30

  • Kipfilet in tomatensaus

    4

    30 minuten