chili con carne voor Fabrizia van Hans
31 maart 2009
8 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr blokjes magere spekjes
  • 370 gr bruine bonen (pot)
  • 2 uien, in grove stukken
  • 1 prei, in grove stukken
  • 3 stuks paprika, verschillende kleuren, in grove stukken
  • 1 courgette, in grove stukken
  • 140 gr tomatenpuree
  • 250 gr champignons, in grove stukken
  • 230 gr ananas in stukjes (blikje)
  • 150 gr zoete mais
  • 500 gr gehakt
  • 150 gr hamblokjes
  • zout
  • peper
  • sambal
  • 3 tenen knoflook
  • 5 tomaten
  • 2 zakjes kruidenmix chili con carne van knorr

Variatietips

  1. Groenten in grove stukken (zo groot als de ananas) zodat de smaak van de individuele ingrediënten bewaard blijft en het niet een grote brei wordt.
  2. Serveren met rijst, wit of bruin brood, aardappelen.
  3. Het is ook lekker om er curry door te doen.
  4. Varieer en experimenteer naar hartelust om er je eigen chili van te maken.

Bereiding

Stap 1
Doe de bruine bonen, de mais en de ananas in een vergiet spoel het af met koud water en laat uitlekken.

Stap 2
Bak de spekjes in een grote pan en voeg een beetje olijfolie, de knoflook en de sambal toe.

Stap 3
Voeg vervolgens de uien toe. Even glazig laten worden en dan het vooraf gekruiden gehakt erbij. Gehakt niet rullen maar in lekkere grote brokken laten garen.

Stap 4
Vervolgens de courgette en de diverse kleuren paprika toevoegen. Een kleur mag natuurlijk ook maar drie is mooier. Af en toe wat zout toevoegen om de smaak wat op te halen.

Stap 5
Dan de champignons, de tomaten en de prei toevoegen.

Stap 6
Even laten garen en het blikje tomatenpuree erbij. Direct daarna ongeveer 200 a 300 ml water toevoegen. Op de pakjes mix staat 350 ml maar de verse groenten geven veel vocht af. Beetje schatten dus, je wilt het niet te waterig.

Stap 7
De bonen, de mais de blokjes ham en de ananas erbij en een minuut of 5 laten pruttelen. Naar smaak eventueel nog zout, peper of sambal toevoegen.

Variatietips

  1. Groenten in grove stukken (zo groot als de ananas) zodat de smaak van de individuele ingrediënten bewaard blijft en het niet een grote brei wordt.
  2. Serveren met rijst, wit of bruin brood, aardappelen.
  3. Het is ook lekker om er curry door te doen.
  4. Varieer en experimenteer naar hartelust om er je eigen chili van te maken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten