Ingrediënten
- één cm verse gemberwortel
- 1 el rijstazijn of witte wijnazijn
- 2 el lichte sojasaus
- 2 el sesamolie
- gedroogde chili peper
Variatietips
- Lekker bij roergebakken rundvlees en mie.
Bereiding
Stap 1
Paksoi in ruim water wassen, droogdeppen en struikjes in de lengte halveren.
Stap 2
Paksoihelften naast elkaar op de bord leggen. Bord met paksoi in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Paksoi in 6-8 minuten afgedekt gaar stomen.
Stap 3
In kom gember (fijn gehakt), azijn, sojasaus en sesamolie door elkaar roeren.
Stap 4
Paksoi uit pan nemen, eventueel vocht afgieten.
Stap 5
Gemberdressing erover sprenkelen en chilipeper (uit een molentje) naar smaak erboven malen.
Variatietips
- Lekker bij roergebakken rundvlees en mie.