25 maart 2005
2 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • één cm verse gemberwortel
  • 1 el rijstazijn of witte wijnazijn
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • gedroogde chili peper

Variatietips

  1. Lekker bij roergebakken rundvlees en mie.

Bereiding

Stap 1
Paksoi in ruim water wassen, droogdeppen en struikjes in de lengte halveren.

Stap 2
Paksoihelften naast elkaar op de bord leggen. Bord met paksoi in stoompan of op rekje in wok met laag kokend water zetten. Paksoi in 6-8 minuten afgedekt gaar stomen.

Stap 3
In kom gember (fijn gehakt), azijn, sojasaus en sesamolie door elkaar roeren.

Stap 4
Paksoi uit pan nemen, eventueel vocht afgieten.

Stap 5
Gemberdressing erover sprenkelen en chilipeper (uit een molentje) naar smaak erboven malen.

Variatietips

  1. Lekker bij roergebakken rundvlees en mie.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Maaltijdsalade van Iris

    4

    15 minuten

  • Salade voor mannen (met een knipoog)

    4

    15 minuten

  • Zure komkommer van Ronald

    4

    180 minuten

  • Gemengde rucolasla met een appeltjes basilicum dressing

    2

    5 minuten