14 juni 2005
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 120 gr boter
  • 500 gr broccoli
  • 20 bloem
  • 3 dl melk
  • 4 eieren
  • 100 gr parmezaan of emmentaler
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Variatietips

  1. Doe er vlees bij dan wordt het hoofdgerecht.
  2. Andere groenten i.p.v. broccoli.
  3. Extra kaas :-)

Bereiding

Stap 1
Verdeel de broccoli in roosjes en dompel deze een tiental minuten in gezouten ziedend water of stoom ze.

Stap 2
Bereid een witte saus: laat de boter smelten, voeg de bloem toe en laat binden onder voortdurend roeren. Voeg de melk toe, breng aan de kook tot er een dikke saus ontstaat.

Stap 3
Haal van het vuur en voeg de 4 eierdooiers, de broccoli, de Parmezaan, peper, zout en muskaatnoot toe.

Stap 4
Klop het eiwit op en meng dit voorzichtig door de roux.

Stap 5
Verdeel over 4 beboterde ovenkommetjes en zet 20 minuten in de op 180 gr. voorverwarmde oven. Meteen opdienen.

Variatietips

  1. Doe er vlees bij dan wordt het hoofdgerecht.
  2. Andere groenten i.p.v. broccoli.
  3. Extra kaas :-)

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Ovenschotel van gegratineerde groenten

    4

    25 minuten

  • Sperziebonen met spekkies

    4

    25 minuten

  • Caesarsalade met gegrilde bacon

    4

    15 minuten

  • Spitskool met ei van tante Mary

    4

    20 minuten