• 19 augustus 2012
  • 4 personen
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 70 gr boter
  • 2 tenen knoflook uitgeperste
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 el gehakte peterselie

Bereiding


Stap 1
Laat de maïskolven met loof eraan een uur ondergedompeld in water liggen en droog ze daarna met keukenpapier af.

Stap 2
Vermeng in een kommetje de boter met de knoflook, Parmezaankaas en peterselie.

Stap 3
Trek het blad van de maïskolven voorzichtig terug ,verwijder de draden en bestrijk de kolven met het boterkaasmengsel vouw het blad weer terug. Wikkel elke maïskolf in een dubbelgevouwen stuk folie rooster ze 20-30 minuten boven de hete houtskool of in een oven op 200 graden, waarbij je ze 1 maal keert. Verwijder het folie en serveer de kolven meteen.

Variatietips

  1. Het is ook lekker om nog een plakje bacon om elke maïskolf te doen.
‹ Terug