18 december 2010
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt (varken)
  • 8 stronkjes witlof
  • 1 l tafelbier
  • snufje peper/zout
  • vetstof
  • bindgaren

Variatietips

  1. Gehakt eventueel mengen met een ei en paneermeel.

Bereiding

Stap 1
Maak het witlof schoon en haal er het bittere uit. Vul op met het gehakt. Bind deze met het garen samen bak het witlof aan in wat vetstof kruid met peper en zout. Blus met een halve fles bruin tafelbier. Laat gedurende 30 a 35 min op een klein vuurtje (stand 6 a 7) verder garen. Op het einde van de kooktijd doe je er de rest van het tafelbier bij. De saus kan je eventueel wat opbinden met maizena. Serveer met aardappelpuree.

Variatietips

  1. Gehakt eventueel mengen met een ei en paneermeel.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Rode kool stamppot

    4

    40 minuten

  • Raapsteeltjes-stamppot gebakken appel

    4

    20 minuten

  • Vlaamse stoverij

    4

    150 minuten

  • Stamppot van rauwe raapsteeltjes (met kaas)

    4

    30 minuten