27 september 2008
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 dl melk
  • snufje zout en peper
  • 1 nootmuskaatnoot geraspt
  • 2 uien, gesnippert
  • 200 gr spekjes
  • 200 gr boerenkool, klein gesneden
  • 15 gr peterselie, vers
  • 15 gr kervel, vers
  • 20 gr basilicum, vers
  • 1 rookworst

Bereiding

Stap 1
Maak van de aardappelen, melk, peper, zout en nootmuskaat een puree.

Stap 2
Bak de spekjes en ui in eigen vet.

Stap 3
Kook de boerenkool en giet af en vermeng met het spek ui mengsel.

Stap 4
Doe de kruiden door de puree.

Stap 5
Verwarm de worst.

Stap 6
Schep de puree op de bodem van een diep bord. Verdeel de boerenkool erover en garneer met de in plakjes gesneden rookworst.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Spruitenstamp

    2

    30 minuten

  • Op de huid gebakken kabeljauwhaasjes met zuurkool stamppot

    4

    35 minuten

  • Storm en regen stoof

    4

    140 minuten

  • Boerenkool net iets anders van mijn collega Fiana

    2

    90 minuten