Rode kool ovenschotel
25 februari 2022
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 300 gr gehakt
  • 2 el cajunkruiden
  • 1 el gehaktkruiden
  • 2 stuks uien in halve ringen
  • 2.05 stuks appel
  • roomboter om in te bakken
  • 1 tl kaneel
  • 4 el panko

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Bereiding

Stap 1
Aardappels koken voor een puree ipv de aardappelschijfjes en oven voorverwarmen op 200 graden.

Stap 2
Gehakt rullen cajunkruiden en gehaktkruiden en 2 uien in halve ringen meebakken.

Stap 3
Ovenschaal invetten de helft van de aardappelpuree in de schaal verdelen.

Stap 4
Gehakt en uienmengsel over de aardappelpuree verdelen. Daarna een laag rode kool.

Stap 5
Appel in blokjes bakken in beetje roomboter en beetje kaneel erover en vervolgens over het gehakt uienmengsel verdelen.

Stap 6
De rest van de aardappelpuree er over verdelen, wat roomboter erover plukken en wat Panko paneermeel er over verdelen. In de oven in 25 graden gratineren en serveren met wat jus.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Spruitjesschotel (ietsje anders)

    4

    45 minuten

  • Preiprol

    4

    30 minuten

  • Preistampot met paddestoelen

    4

    40 minuten

  • Op de huid gebakken kabeljauwhaasjes met zuurkool stamppot

    4

    35 minuten