20 januari 2008
6 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • ui en knoflook, gesnipperd
  • stoofvlees (rund)
  • laurierblad
  • salamblad
  • piment korrels (lontai)
  • madame jeanette peper
  • tomaat (of 1 lepel tomatenpuree)
  • vastkokende aardappelen geschild
  • peper
  • bouillonblokje
  • zout
  • margarine

Variatietips

  1. Voeg een scheut zoute ketjap toe.
  2. Maak van de Jeanette zelf sambal. Vijzel de Jeanette met zout in een vijzel fijn.

Bereiding

Stap 1
Wrijf het vlees in met peper, beetje zout en nootmuskaat. Braad op hoog vuur in de margarine het vlees bruin (in gedeeltes). Haal het uit de pan en bak de uitjes, knoflook en tomaat in het achtergebleven vet. Verkruimel een bouillonblokje boven de pan.

Stap 2
Voeg het vlees toe, samen met de piment, laurier- en salamblad. Voeg een scheutje kokend water toe (het vlees moet net onderstaan) en leg het Janettje erop. Laat minstens 2 uur stoven.

Stap 3
Haal het Jannetje eruit en controleer of het vlees gaar is. Proef of het zout genoeg is, het mag aan de zoute kant zijn want de aardappelen nemen nog zout op!

Stap 4
Voeg dan de geschilde en in vieren gesneden aardappelen toe en laat stoven tot de aardappelen gaar zijn.

Stap 5
Eet de stoofpot met rijst, zuurgoed (eventueel) en sambal.

Variatietips

  1. Voeg een scheut zoute ketjap toe.
  2. Maak van de Jeanette zelf sambal. Vijzel de Jeanette met zout in een vijzel fijn.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Suddervlees van Annet

    3

    180 minuten

  • Memitheas rozemarijn stoof

    8

    150 minuten

  • Preiprol

    4

    30 minuten

  • Peen en ui ovenschotel van mijn zusje Renate

    3

    45 minuten