31 maart 2005
4 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien, fijn gesneden
  • 750 gr vast kokende aardappelen, in stukken gesneden
  • 600 gr varkenslapjes, in stukken van 25-50 gram
  • peper
  • zout
  • 50 gr margarine
  • 2 el kruidnagelpoeder
  • 3 dl bouillon
  • 2 el azijn
  • 650 gr gekookte bietjes
  • 1 el kaneel
  • maïzena

Variatietips

  1. De kruidnagelpoeder kan ook vervangen worden door gemalen piment.
  2. Grof gesneden champignons toevoegen.
  3. Aardappels (gedeeltelijk) vervangen door pastinaak.
  4. Je kan het gerecht ook 60 minuten in de oven laten stoven in de pan met de deksel erop op 200 graden, je hoeft dan niet regelmatig te controleren of er nog vocht in de pan zit, dat blijft gewoon in de pan zitten.
  5. Je kan het gerecht ook na het koken in de slowcooker 6 uur verder garen op de langzame stand, je hoeft dan niet regelmatig te controleren of er nog vocht in de pan zit, dat blijft gewoon in de pan zitten. De bieten laatste uur mee stoven.

Bereiding

Stap 1
Bestrooi de stukken vlees met peper en zout naar smaak. Verhit vervolgens in een braadpan de margarine en bak hierin het vlees aan beide kanten lichtbruin.

Stap 2
Kruidnagelpoeder, bouillon, azijn en de aardappelen toevoegen en aan de kook brengen, deksel op de pan en op zacht vuur in 60 minuten gaar laten stoven. Belangrijk is om regelmatig te controleren of er nog genoeg vocht in de pan is.

Stap 3
Ondertussen de bietjes schillen en in plakjes snijden en de laatste 15 minuten toevoegen en mee laten stoven. Na de 60 minuten het gerecht van het vuur of uit de oven halen en met wat peper, zout en eventueel wat kaneel op smaak brengen. Je kan eventueel het kookvocht met een beetje maïzena binden.

Variatietips

  1. De kruidnagelpoeder kan ook vervangen worden door gemalen piment.
  2. Grof gesneden champignons toevoegen.
  3. Aardappels (gedeeltelijk) vervangen door pastinaak.
  4. Je kan het gerecht ook 60 minuten in de oven laten stoven in de pan met de deksel erop op 200 graden, je hoeft dan niet regelmatig te controleren of er nog vocht in de pan zit, dat blijft gewoon in de pan zitten.
  5. Je kan het gerecht ook na het koken in de slowcooker 6 uur verder garen op de langzame stand, je hoeft dan niet regelmatig te controleren of er nog vocht in de pan zit, dat blijft gewoon in de pan zitten. De bieten laatste uur mee stoven.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!