14 januari 2006
4 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonaden
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4etl olie of 2boter
  • 1 etl verse geraspte gemberwortel
  • 1 dl ketjap manis
  • 3 etl citroensap
  • 2 etl (bruine)basterdsuiker.
  • 2 thlsambal(badjak vind ik lekker)
  • zout

Variatietips

  1. Lekker met sperziebonen
  2. En atjar
  3. Rijst of mihoen

Bereiding

Stap 1
pel de uien en snijd ze fijn.pers de knoflook uit.dep het vlees droog en doe er peper en zoutop.verhit in een pan de olie(boter mag ook)en bak het vlees in ongeveer 5 min mooi bruin.neem het vlees iut de pan.doe nu de uien ,knoflook en gember in het braadvet en bak dat (niet te hard) ongeveer 3min.roer de ketjap ,citroensap,de suiker en de sambal erdoor.leg dan het vlees er bij (+1kopje water)en laat het dan lekker op een laag vuur sudderen.als je de saus te dun vindt laat dan de laatste 5 min de deksel van de pan en laat de saus indikken.

Variatietips

  1. Lekker met sperziebonen
  2. En atjar
  3. Rijst of mihoen

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Hartige taartje van Marleen

    4

    120 minuten

  • Oma’s draadjes vlees a la Eddy

    4

    25 minuten

  • Gehakt-kaas-strudel

    4

    55 minuten

  • Rundvlees met uien

    4

    180 minuten