Gevulde portobello
24 december 2022
3 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 3 stuks portobello
  • 175 gr gehakt
  • 1 stuk ei
  • 1 stuk sjalotje of kleine ui
  • 1 stuk rode pepertje / lombok
  • 4 stuks gedroogde tomaat uit olie
  • 100 gr feta
  • 3 el pijnboompitten

Variatietips

  1. Als voorgerecht voor 3 personen met een stokje erin kan je het voor meer personen als hapje serveren.
  2. Je kan de feta ook voor parmezaanse, geiten- of blauwe kaas vervangen.
  3. Je kan de pijnboompitten vervangen door stukjes pecannoot.
  4. Als hoofdgerecht voor 2 personen serveren met een frisse salade.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en hol de portobello's voorzichtig uit met een theelepel en snij alles uit de portobello fijn.

Stap 2
Rul de gehakt en bak samen met de kruiden en de binnenkant van de portobello.

Stap 3
Laat het gehakt een beetje afkoelen en meng met de gedroogde tomaatjes, de feta in stukjes gebrokkeld en het ei tot een massa. Eventueel wat paneer er door mengen.

Stap 4
Vul de portobello's voorzichtig met het mengsel en verdeel de pijnboompitten erover en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.

Variatietips

  1. Als voorgerecht voor 3 personen met een stokje erin kan je het voor meer personen als hapje serveren.
  2. Je kan de feta ook voor parmezaanse, geiten- of blauwe kaas vervangen.
  3. Je kan de pijnboompitten vervangen door stukjes pecannoot.
  4. Als hoofdgerecht voor 2 personen serveren met een frisse salade.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten