27 december 2007
6 personen
170 minuten

Ingrediënten

  • 2 kg runderrollade (die je mag sudderen)
  • 1 grote ui in ringen
  • 2 kleine aubergine
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 125 gr champignons in vieren
  • 2 takjes verse oregano
  • 850 gr tomaten uit blik
  • 1 grote blik tomaten puree (180ml)
  • 0.5 l runderbouillon (blokje)
  • 60 gr zwarte olijven zonder pit
  • 2 el olie (of  boter)
  • peper en zout

Variatietips

  1. Serveer dezelfde dag.
  2. Lekker met risotto.

Bereiding

Stap 1
Verhit de olie (boter) in een grote braadpan en braad de rollade hierin rondom bruin.

Stap 2
Haal hem dan uit de pan en doe de knoflook ui, aubergine, paprika's en champignons in dezelfde pan. Bak ze ongeveer 5 min.

Stap 3
Haal ze uit de pan, doe de rollade weer in de pan met de helft van de oregano, tomaten met sap, tomatenpuree en de bouillon in de pan.

Stap 4
Laat met deksel op de pan 1 uur en dertig min zachtjes sudderen. Schep zo nu en dan om.

Stap 5
Doe dan de groenten en olijven erbij en laat dan nog 30 zonder deksel sudderen tot de saus wat is ingedikt. Strooi nog wat oregano erover.

Variatietips

  1. Serveer dezelfde dag.
  2. Lekker met risotto.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!