7 juni 2005
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr bleekselderij
  • 20 gr sjalot
  • 25 gr boter
  • 2 dl groentebouillon (water met blokje)
  • 1.25 dl room
  • 70 gr geraspte cheddar
  • 25 gr parmaham in blokjes
  • 60 gr blue stilton in blokjes
  • 1 el fijngehakte bleekselderij
  • peper en zout

Bereiding

Stap 1
Was de bleekselderij en snij wat van de onderkant zodat ze in een ovenschaal passen. Bewaar wat van het groen voor de garnering.

Stap 2
Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Laat de boter smelten en fruit de sjalotjes licht.

Stap 3
Voeg de bleekselderij en de bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4
Laat de bleekselderij ongeveer 20 minuten smoren tot de bouillon op circa 1,25 dl. na verdampt is.

Stap 5
Haal de bleekselderij met een schuimspaan uit de pan en leg ze in de ovenschaal. Voeg de room aan de bouillon toe en laat de cheddar in de saus smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6
Bestrooi de bleekselderij met de blokjes ham en schenk er de saus over.

Stap 7
Zet de schotel ongeveer 10 minuten in een oven van 220 graden.

Stap 8
Verdeel de stilton dan gelijkmatig over de bleekselderij en laat het gerecht nog circa 5 minuten gratineren.

Stap 9
Bestrooi met het fijngehakte selderijblad.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten