20 juli 2007
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 1 rookworst in plakjes
  • boter
  • 2 fijn gesneden uien
  • 750 gr prei in ringen
  • 150 gr boursin
  • zout
  • peper
  • 1 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 pakjes voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 dl slagroom
  • 50 gr geraspte komijnen kaas

Variatietips

  1. Je kan de rookworst ook in halve plakjes snijden.

Bereiding

Stap 1
Oven voorverwarmen op 175 graden. Boter verhitten en hierin de uitjes bakken, prei en knoflook toevoegen en al omscheppend meebakken.

Stap 2
Roomkaas erdoor roeren en al omscheppend laten smelten. Op smaak maken met zout en peper.

Stap 3
Helft van de rookworst in een ovenschaal leggen, helft van de prei erover verdelen en vervolgens de aardappelschijfjes. Herhaal deze laagjes.

Stap 4
Room met de kaas vermengen en het mengsel over de schotel schenken. Gerecht in het midden van de oven 40-45 minuten bakken.

Variatietips

  1. Je kan de rookworst ook in halve plakjes snijden.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Croque-lasanga

    2

    50 minuten

  • Gegratineerde bloemkool

    4

    35 minuten

  • Bloemkoolgratin

    4

    50 minuten

  • Paella simpele versie

    4

    45 minuten