2 juli 2005
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr bloem
  • 300 ml melk
  • 3 eierdooiers
  • 3 eiwitten
  • 40 gr gemalen parmezaan
  • 200 gr courgette
  • 200 gr rode paprika
  • 100 gr maïs
  • boter
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • kruiden...

Variatietips

  1. Lekker met tomatensaus.
  2. Je kan er vlees of tofu onder mengen, of pasta, rijst of als broodbeleg.

Bereiding

Stap 1
Maak een beslag van de bloem, melk, eierdooiers en Parmezaan.

Stap 2
Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Klop de eiwitten en spatel ze erdoor.

Stap 3
Snij de courgette en paprika in stukjes. Laat de maïs uitlekken.

Stap 4
Stoof de groentjes in boter, schenk er het beslag bij en laat op een zacht vuurtje zo'n 6 a 8 minuten bakken.

Stap 5
Verdeel de koek in 4 stukken en draai ze om zodat ook de ander kant goudbruin bakt.

Stap 6
Trek de stukken in reepjes (zo vormt u 'schmarren').

Stap 7
Eventueel nog wat kruiden als bieslook, peterselie toevoegen.

Variatietips

  1. Lekker met tomatensaus.
  2. Je kan er vlees of tofu onder mengen, of pasta, rijst of als broodbeleg.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Tartaar al la France

    2

    20 minuten

  • Schorsenerengratin

    4

    40 minuten

  • Biefstuk in brickdeeg met paddestoelensaus

    4

    45 minuten

  • Hartige rijstcake

    4

    10 minuten